Üyelere Özel

Beyanname Uzatımı

27.04.2012 tarihinde yaşanan internet kesintisi nedeniyle gönderilemeyen Kurumlar Vergisi Beyannameleri için MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'NA yazılı olarak müracaat edilmiş olup, VUK 13 ve 17’nci maddelerine istinaden beyanname verilme süresinin uzatılması veya 30 Nisan 2012 tarihine kadar verilmiş olan beyannameler için ceza uygulanmaması talep edilmiştir.

Bakanlık ile yapılan şifai görüşmeler neticesinde, genel bir uzatma veya affın sözkonusu olamayacağı, ancak durumu delilleriyle bildiren bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde başvuruların değerlendirilebileceği ifade edilmiştir. Bu çerçevede basına yansıyan haberlerin bir delil olduğu belirtilmiş , ayrıca TÜRK TELEKOM A.Ş.'den Birliğimize durumu teyit edici bir yazının verilmesi talep edilmiştir.

Meslek mensuplarımıza verilemeyen beyannamelerini, bugün (30.04.2012) saat 24:00'e kadar vermeleri ve geç verilen beyanname sayısını da belirten bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı'na müracaat etmeleri tavsiye edilir.

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.