Kurumsal

Nisan 2013 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

Bahar geldi. Bu ay, İstanbul’da doğa, ağaçları saracak çiçekleriyle bahara yeniden uyanacak. Yeni bir umut ve iyimserlik dolacak yüreklerimize. Sevdiklerimize, işlerimize, daha bir aşkla sarılmak isteyeceğiz. Ama dışarıda olup bitenlerin olağanüstü zorlukları, 90 yıllık Cumhuriyet’in zedelenmesi, hukuk, barış, politika alanlarının bıçak sırtı konumu ve de muhasebe alanında Oda ve çatı örgütümüz TÜRMOB’un devre dışı bırakılmak istenmesi moral bozucu gelişmeler.

KGK’nın,"Bağımsız Denetim Yönetmeliği" ile muhasebecilere vurduğu darbeyi, şimdi de Bağımsız Denetim işinde SMMM, YMM olma koşulunu çıkarma hazırlığı ile sürdürme hevesinde olduğuna yönelik duyumlar can sıkıcı.

Kimse unutmamalı biz Türkiye genelinde yüz binleriz. Bizim onurlu işimiz ve duruşumuz, yasal olarak alınmış mesleki hakkımıza dayanır.

Bu meslek grubu hiçbir siyasal erk önünde eğilmemiştir. Çünkü konulara siyasi değil bütünüyle mesleki yaklaşırız.

Muhasebeciler, bugüne kadar emeğini ülke ekonomisi, ülke çıkarlarına dayalı yürütmüşlerdir.

Muhasebeciler hiçbir dönemde, hiçbir zaman belirli kişi ya da grupların çıkarlarına arka çıkmak için çalışmaz. Böyle bir şey beklenemez de. "Bağımsız Denetim Yönetmeliği"nin muhasebecilere ve ülkemiz ekonomisine getirdiği yük milyonlarca liradır. Ancak daha önemlisi muhasebecilere yaratacağı zaman kaybıdır.

Değerli Meslektaşlarım,

Eminin bu sorunlar da aşılacak. Mart ayı başında geniş katılımla kutladığımız Muhasebe Haftası etkinliklerine verdiğiniz destekte de olduğu gibi göstereceğiniz dayanışma ili bu sorunlar aşılır.

Bu coşku ve birlik bizim güvencemiz. Güçlerimizi, saflarımızı sıklaştırarak arttırmalıyız.

Ülkede iyimser olmak suçmuş havası yaşanıyor. Oysa baharla birlikte önemseyip üstünde konuşulması gereken ne çok özel günlerimiz var. Sağlık Haftası, Kanserle Savaş Haftası, Dünya Sağlık Günü, Ebeler Haftası. Yine bu topraklar için yüz binlerce verdiğimiz şehitlerimizi anmak için Şehitler Haftası var. En önemlisi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüce önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışının 93’üncü yıl dönümünü "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak kutlayacağız.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sağduyulu, dostluk dolu bir bahar yaşamanızı diliyorum.

 

Yahya Arıkan

Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.