Kurumsal

Eylül 2015 Mesajı

Değerli Meslektaşlar;

'1 Eylül Dünya Barış Günü'nüz kutlu olsun.

Gerçekten barışa, dostluğa, insan olma onuruna uygun yaşamaya ve gerçekten apayrı düşüncelerle donanımlı da olsak yan yana, ağız dolusu gülmeye ihtiyacımız var. Ancak terör yıldırıyor, umudumuzu, geleceğimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi tırpan gibi biçiyor. Güvenliğimizi sağlayan polisimiz, askerimiz haince pusularla şehit ediliyor. İçimiz kan ağlıyor.

Filozoflar insanı her şeyin ölçüsü olarak tanımlarken, gerçeğin ilk ölçüsünün de akıl olduğunu söylerler. Ünlü filozof Kant, aydınlanma dönemi sloganı olarak "Aklını kullanma, cesaretini göster" düşüncesini öne sürer. 'Batı Aydınlanması' dediğimiz dönem, kişinin kendi olabilmesi, kendi aklını kullanmasıyla başlar. Bunun gerçekleşmesi de öncelikle bir eğitimden geçer. Batılı ya da Ortadoğulu olmak bir eğitim politikası sonucudur. Terörden yana ya da teröre karşı olmak da bir eğitim işidir. Aynı zamanda, bir meslekte başarı ya da başarısızlık da bir eğitim, başka bir söyleyişle aklını kullanma işidir. Sanat Eleştirmeni Clive Bell, uygar kişinin "iyi", "doğru" ve "güzel"e dolaysız erişimi için eğitimden yana olduğunu dile getirir. Çünkü uygar kişi düşünme ve duyma gücünü beslemek, gerçeği izlemek ve bilgi edinmek amacı güder. Bilgi ile donanmamış bir akıl da önyargıların, kör inançların tutsağı olur. Diğer bir söyleyişle terörün kaynağı sağlıklı, doğru, çağdaş eğitim ile ortadan kalkabilir. Uygarlık eğitimin bir sonucu ve bir insan yapısıdır.

Eylül ayı ile birlikte okullar açılıyor, çocuklarımız için eğitim-öğretim dönemi başlıyor. İSMMMO eğitimleri ise kurslar, seminerler, dersler biçiminde kesintisiz olarak sürüyor. Bilgisayar, İngilizce, Muhasebe Meslek Elemanı Eğitimi, YMM Kursları, SMMM Yeterlilik Sınavı, Staja Giriş Sınavı'nda başarılı olanlar için bir günlük zorunlu eğitim ve hazırlık kursları gibi. Meslek eğitimleri, İSMMMO'nun kurulduğu günden bu yana en temel ilkeleri ve belirleyicileri arasında yer almış ve önceliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir.

Dünya Barış Günü'ne yaraşır biçimde barış, huzur, refah ve mutluluk dolu günler dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.