Mevzuat

Gelir ve Kurumlar Vergisi İade Talepleri Gelir ve Kurumlar Vergisi ...

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ İADE TALEPLERİ GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ STANDART İADE SİSTEMİ (GEKSİS) KULLANMAK SURETİYLE YAPILACAKTIR

99 Seri No.lu Gelir Vergisi Sirkülerinde belirtildiği üzere; mükelleflerin 2015 ve izleyen vergilendirme dönemlerine yönelik Gelir/Kurumlar Vergisi iade talepleri Gelir ve Kurumlar Vergisi Standart İade Sistemini (GEKSİS) kullanmak suretiyle yapılacaktır.

GEKSİS raporunun oluşabilmesi için iade talep eden mükelleflerin internet vergi dairesi aracılığı ile "Diğer Dilekçe ve Talepler" menüsünde bulunan "Gelir/Kurumlar Vergisi İade Talebi Girişi" seçeneğini kullanarak bilgi girişi yapması gerekmektedir. Bu şekilde yapılan bilgi girişleri iade talep dilekçesi mahiyetinde değildir.

İade taleplerini elektronik olarak yapmak zorunda olan mükelleflerin standart iade talep dilekçesini de vermeleri gerekmektedir.

Beyannamelerini elektronik ortamda verme zorunluluğu bulunmayan mükelleflerin iade taleplerinde bu sistemi kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Gelir ve Kurumlar Vergisi Standart İade Sistemi (GEKSİS) ile ilgili kılavuza ulaşmak için TIKLAYINIZ

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.