Kurumsal

Mart 2017 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

 

Baharın ilk günlerinde güneşli ve sıcak havanın kendini göstermesi ile birlikte hepimize, zor bir kıştan sonra biraz pozitif enerji yüklendiğini görmekteyiz. Bunun yanında da meslektaşlarımızın çok yoğun bir sürece girdiklerinin de farkındayız.

 

Mart ayında verilecek Gelir Vergisi beyannamesi, Nisan ayında verilecek Kurumlar Vergisi beyannamesine hazırlıklar; bağımsız denetim yapan meslektaşlarımızın yoğun denetim ve rapor süreci; kurumlarda iş akdi ile çalışan meslektaşlarımızın beyannameleri, denetim hazırlıkları bugünlerde mesleğimizdeki yoğunlukların en başında gelmektedir.  

 

2017 yılı bizim mesleğimizdeki iş yükü ve yoğunlukların arttığı bir yıldır. Dileğimiz ve çabamız, tüm meslektaşlarımızın emeklerini karşılıklarını almalarıdır. Önümüzdeki süreçte SGK Prim Bildirgesi ile Muhtasar beyannamesinin birleştirilecek olması, son günlerde çıkan vergi, SGK teşvikleri ve avantajlarında müşterilerimizi faydalandırmaya çalışmak ve olağan işlerimizi yürütmek mesaimizi fazlasıyla doldurmaktadır.

 

Her zaman olduğu gibi Mart ayında da meslektaşlarımızın var olan bilgilerini güncellemesi, yeni düzenlemelerin detaylarına hakim olması ve daha donanımlı olarak faaliyetlerine devam etmeleri için eğitimlerimize hız kesmeden devam etmekteyiz. 1 Mart’ta Son Değişikliklerle SGK Uygulamaları Seminerimizi yoğun katılımla gerçekleştirdik. İlçelerimizde Luca eğitimi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Mükellef Hakları ve Usul İncelemeleri, Teşvik ve Hibeler, İnşaat Muhasebesi eğitimlerimiz rezervasyona açılmıştır. 10 Mart’ta İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku seminerimizi gerçekleştireceğiz. Bu seminerimizde öncelikli olarak muhtasar beyannamesi ve aylık prim bildirgesinin birleştirilmesi konusunu inceleyeceğiz.

 

Ayrıca meslektaşlarımıza, Şubat ayı sonuna kadar e-Birlik sistemine girilmesi gereken 2017 yılı hizmet sözleşmelerini, mesleki yoğunluğumuz nedeniyle, Mayıs sonuna kadar girebileceklerin de hatırlatmak isterim.

 

Mesleğimizde 1-7 Mart Haftası “Muhasebe Haftasıö olarak kutlanmaktadır. Türkiye’nin en fazla üye ve stajyer sayısına sahip Odası olarak tüm meslektaşlarımın muhasebe haftasını kutlarım.

 

8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyoruz. Dünyadaki tüm kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının artırılması dünyanın geleceği ve mutluluğu için vazgeçilmez bir unsurdur. Mesleğimizi icra eden kadın meslektaşlarımın bu özel gününü şükranla kutluyor, yaşamlarında daima mutlu olmalarını diliyorum. Kadın meslektaşlarımız ile ilgili önümüzdeki süreçte açıklayacağımız ve uygulamaya çalışacağımız bazı projelere başladığımızı da belirtmek istiyorum.

 

Geçtiğimiz günlerde 28. Vergi Haftası kutladık. Mali idare ile mükellefler arasında vazgeçilmez bir yeri olan Mali Müşavirler olarak; Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı başta olmak üzere Maliye Bakanlığı bürokratları ve çalışanlarının, meslek mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın Vergi Haftasını kutluyoruz. Vergi bilincini tüm vatandaşlarımıza kazandırmak için dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

 

İSMMMO olarak, meslek mensuplarımızın ve stajyerlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu tekrar vurgulayarak; bahar aylarının ülkemize ve dünyaya umut ve mutluluk getirmesini dilerim.

 

Sevgi ve saygılarımla.

 

Başkan

 

 

 

 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.