Kasım 2017 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Kasım ayını, yaz aylarında planlama süreci ile mesai harcadığımız eğitimlerimiz ile açıyoruz. Geçtiğimiz ay başlattığımız KGK Bağımsız Denetçilik Sınavlarına hazırlık eğitimimiz devam etmekte ve yeni dönem için de planlama yapılmaktadır. Bilirkişilik eğitimlerimiz ilçelerimizde çok gruplu olarak devam etmekte ve Kasım ayı içinde de bilirkişilik eğitimlerimize devam ediyoruz. Diğer eğitim konularımızda İstanbul TESMER tarafından koordine edilerek ilçelerimizde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Eğitimlerimize gösterdiğiniz yoğun talep ve ilginize teşekkür ederim.

7 Kasım 2017'de Cevahir Otel'de düzenlenecek olan "Vergi İncelemelerinde Yeni Dönem, Vergi Kanunlarında Yapılan Son Değişiklikler - Torba Yasa" seminerimize tüm meslektaşlarımız davetlidir. Konu, alanında uzman konuşmacılar tarafından detaylı olarak ele alınacaktır.

"Bağımsız Denetçiler için Sürekli Eğitim Tebliği" 4 Kasım 2017 tarih ve 30230 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Mali Müşavirlik mesleğimizi Bağımsız Denetçi olarak icra eden meslektaşlarımız için çok önemli bir düzenlemedir. Buna göre Bağımsız Denetçiler;

• 3 yıllık dönem içerisinde; en az 60 kredi temel mesleki konulardan olmak üzere, 120 kredi karşılığı eğitimi tamamlamak zorundadırlar.
  • 3 yıllık dönemde "Etik Kurallar" konusundan en az 5 kredi karşılığı eğitimin tamamlanması gerekmektedir.
  • Her yıl temel mesleki konulardan en az 20 kredi karşılığı eğitimi tamamlamak zorundadırlar.
  • 3 yıllık dönem içerisinde 120 krediden en çok 60 kredi destekleyici konulardan elde edilen kredilerden sağlanabilecektir.

Bağımsız Denetçi meslektaşlarımızı İSMMMO olarak Sürekli Eğitim Konusunda da her zaman destekleyeceğimizin ve gerekli eğitim konularda seminer, konferans, panel gibi etkinliklerimize devam edeceğimizi bildirmek isterim. Ayrıca Türmob genel kurulunda kabul edilen Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği'nin de Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanarak yürürlüğe girmesini diler, konunun öneminin her geçen gün arttığını da vurgulamk isterim.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 10 Kasım günü saat 9'u 5'geçe sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anacağız. Atamızın yaktığı ışığın değerini her geçen gün daha fazla anlıyoruz. Bizler Mali Müşavirler olarak Atamıza olan şükranımızı değerlerini, eserlerini ve ideallerini yaşatarak göstermek için, ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

İSMMMO olarak, meslek mensuplarımızın ve stajyerlerimize başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,