Kurumsal

Tarihçe

İSMMMO'NUN
TARİHÇESİ

Türkiye'nin en genç ve en dinamik meslek örgütlerinden birisi olan İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) 20 Mart 1990'da, o zamanki adıyla Spor Sergi Sarayı, bugünkü adıyla Lütfü Kırdar Kültür Merkezi'nde yapılan müteşebbis heyet seçimleri sonucunda kuruldu.

İlk müteşebbis heyet Yahya Arıkan, Erkin Balaban, Adem Arslan, Tevfik Yılmaz ve Yaşar Alagöz'den oluşuyordu.

Maliye Bakanlığı'ndan, 12 Nisan 1990'da, seçim sonucu alınan mazbata ile Oda kuruluş çalışması başlatıldı.

Müteşebbis heyetin ilk çalışmaları Muhasebeci Mali Müşavirler Birliği Derneği Beyoğlu Şubesi'nde gerçekleşti.

Sadece 4 ay sonra, 1 Eylül 1990 tarihinde, Oda Merkezi o günkü İstanbul Defterdarı sayın Zekeriya Temizel tarafından açılışı yapılarak Şişli'ye taşındı.

İSMMMO, 6 Mart 1995 tarihinden itibaren, Fındıklı'daki İdari Merkez Binası'nda hizmet vermeye başladı. 2003 yılına kadar kentin değişik yerlerindeki birçok birimiyle faaliyet gösterdi.

2004 yılında, bugün de hizmete devam ettiği modern kültür ve hizmet binasına taşınmıştır ve üyelerine ve stajyerlerine yeni binasında, hizmette en yüksek kalite anlayışıyla hizmet vermeye devam etmektedir.



İSMMMO'nun başarı öyküsü için tıklayınız.


 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.