Mevzuat

Vergi Levhası Tasdiki

13.04.1999 tarih ve 23665 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 272 Seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ve 25/05/1999 Tarih ve 1999/03 Sayılı Vergi Usul Kanunu İç Genelgesi hükümlerine göre; Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ve Yeminli Mali Müşavirlerin Tasdik ettikleri Vergi levhalarını 25/Haziran Tarihine kadar bağlı oldukları Vergi Dairelerine bildirmeleri gerekmektedir.

Vergi Dairesi tarafından gerçeğe aykırı olarak Vergi levhası tasdik ettiği tespit edilen meslek mensuplarına , 3568 sayılı Kanuna göre gerekli disiplin ve cezai kovuşturma yapılacaktır.

Söz konusu listenin süresi içinde verilmemesi halinde 213 Sayılı VUK Mükerrer 355. Maddesine göre Özel Usulsüzlük cezası kesilecektir.

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü ‘nün 23.02.2000 Tarih ve B.07.0.GEL.0.28/2803-5-794/8551 sayılı ÖZELGESİNE göre;

"......Meslek mensupları sözleşme düzenledikleri mükelleflerin vergi levhalarını tasdik edebilecekleri gibi, kendi levhalarını da tasdik edebileceklerdir.

Söz konusu meslek mensupları, yıl içinde yeni işe başlayan mükelleflerin vergi levhalarını mükellefiyetin tesis edildiği tarihten itibaren bir ay içinde tasdik edebilecekler ve vergi levhası tasdik edilirken mutlaka vergi dairesince verilmiş vergi kimlik (sicil) numarası aranacaktır. Bu şekilde vergi levhasının tasdik işlemi yapılan mükelleflere ilişkin bildirimi ise tasdik süresinin (mükellefiyete başlama tarihinden itibaren bir ay) bitim tarihinden itibaren 25 gün içinde yapılacaktır...." şeklinde düzenlemiştir.

Meslek mensuplarımız Kendisinin ve işe yeni başlayan müşterilerinin Vergi levhaların tasdik edebileceklerdir.




Mali Rehber Fihrist

Önceki konu - Veraset ve intikal vergisi     Sonraki konu - Vergi cezaları

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.