Kurumsal

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Değerli meslektaşlarım;

10 Kasım'ları bir yas günü olarak değil, Ulu Önder Atatürk'ün mirası olan aklın ve bilimin çizdiği yolda neler yaptığımızı ve yapacağımızı sorguladığımız günler olarak düşünüyoruz.

Bir ulusu yeniden ayağa kaldıran, eşsiz bir yetenek ve erdemle çizdiği hedeflere ulaştırma yolunda Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce, ilke ve inkılâplarının değeri yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır.

Kurduğu ve bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizi laik ve demokratik bir yolda yaşatmak, ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine taşımak en büyük görevimizdir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, O'nun "En büyük eserim" dediği cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; O'nun kendi deyimi ile "Muasır medeniyet seviyesinin üzerine" çıkarmakla mümkün olacaktır.

Bu bilinçle siz değerli meslektaşlarımızla birlikte bilimin ışığında, bütün yeteneklerimizi toplum yararına kullanarak ülkemizin mutlu geleceği için gerekli azim ve gayreti göstereceğimize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, özgürlük içinde ilerleme yolunu bize hedef olarak gösteren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz.

Erol Demirel
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.