Kurumsal

Aralık 2018 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Kış mevsimini karşıladığımız Aralık ayına yoğun bir programla giriyoruz. Bu ay da İstanbul Tesmer tarafından koordine edilen ilçe eğitimlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Eğitimler; Vergi (Usul) incelemeleri ve mesleki sorumluluk, E-uygulamalar ve defter beyan sistemi, Konkordato: İşçi Alacakları, Arabuluculuk: İşçi ve işveren ilişkilerinde özellikli konular da yoğunlaşmaktadır.

11 Aralık 2018’de Cevahir Otel’de düzenlenecek olan “Güncel Mevzuat Değişiklikleri Işığında Dönem Sonunda Vergi ve Muhasebe Uygulamaları” seminerimize tüm meslektaşlarımız davetlidir. Güncel mevzuat değişiklikleri ışığında dönem sonunda dikkat edilmesi gereken vergi ve muhasebe uygulamaları, vergi incelemelerine alınma kriterleri ve inceleme süreci konuları alanında uzman konuşmacılar tarafından detaylı olarak ele alınacaktır.

Aralık ayı meslektaşlarımız için öteden beri özel önem sahiptir. Hem biten bir yılın olmasının verdiği yoğunluk hem de yeni başlayacak yıl için yapılacak hazırlıklar aralık ayında meslektaşlarımızın mesailerini doldurmaktadır. Bağımsız olarak mesleki faaliyet gösteren meslek mensubu ile hizmet akdi ile faaliyet gösteren meslek mensubunun yoğunluğu genel olarak değişmemekte fakat özelde farklılaşabilmektedir.

İçinde bulunduğumuz çağ dijitalleşme çağıdır. Bu nedenle de mesleğimiz çağın gereklerine uygun olarak değişecek ve gelişecektir. Önemli olan bu değişim ve gelişime ayak uydurabilmektir. Biz İSMMMO olarak değişim ve gelişimi yönetebilmek adına gerekli çalışmaları yapmakta ve her an meslektaşımız yanında olmakta kararlıyız. Bu teknolojik gelişmeleri de meslektaşlarımız eğitimler yoluyla aktarabilmek adına alt yapı çalışmalarımızı da yapmaktayız.


Büyük Önder Atatürk’ün öncülüğünde, pek çok Avrupa ülkesinden önce, 5 Aralık 1934 günü Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Haklarının verildiği gündür. 10 Aralık 1948 ise İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletlerde onaylandığı gündür. 2019 yılının sağlık, huzur, mutluluk, barış ve bol kazanç getirmesini dilerken, Yeni Yılınızı ve bu iki önemli günü en içten duygularla kutlarım.

Sevgi ve saygılarımla.



Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.