Kurumsal

Ekim 2017 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

    Ekim ayını, Avrupa ve Anadolu yakasındaki ilçelerimizde düzenlediğimiz; seminerlerimiz ile karşıladık. Seminerlerimize gösterdiğiniz yoğun talep ve ilginize teşekkür ederim.

    Bildiğiniz üzere Odamız, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişi Daire Başkanlığı tarafından 'Bilirkişilik Temel Eğitimleri'ni vermek üzere yetkilendirildi.

    Bu kapsamda; beş yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi için temel, teorik ve pratik bilgileri içeren ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ni almalarının önü açıldı. Eğitim yüz yüze olup devam zorunluluğu bulunmaktadır. Dersler 18 saat teori ve 6 saat uygulama olacak şekilde 24 kişilik dersliklerde tamamlanacaktır.

    Buna göre; Ekim ayı içinde başvurusu öngörülen 8/4/2012 tarihli ve 28258 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bölge Adliye Mahkemesi Adli Yargı Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik ile 1/6/2005 tarihli ve 25832 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Ceza Muhakemesi Kanununa Göre İl Adli Yargı Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

    03 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanan Bilirkişi Yönetmeliği’nin 41. Maddesine göre başvurular, bölge kurullarına yapılacak olup, başvuruların nasıl yapılacağına dair usul ve esaslar Daire Başkanlığınca belirlenecektir.

    Bilirkişilik için eğitimlerimize Anadolu ve Avrupa yakasındaki hizmet birimlerimizde başladık. Eğitimlerimiz yeni açtığımız sınıflarla Ekim ayı içinde devam edecek olup; Kasım ve ilerleyen dönemde de düzenlenecektir.

    Ayrıca KGK tarafından 12 Kasım da düzenlenecek 'KGK Bağımsız Denetçilik Sınavı Hazırlık Kursu'nu meslektaşlarımızdan gelen istekler doğrultusunda İSMMMO Akademi’de 9 Ekim 2017 tarihinde başlatıyoruz. Bu kurslarla da meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

    Bu ay 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını birlikte kutlayacağız. Cumhuriyetimizin kurulmasını ve bizlerin bugünlere gelmemizi sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

    İSMMMO olarak, meslek mensuplarımızın ve stajyerlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar; başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.


Sevgi ve saygılarımla,

Başkan


 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.