Kurumsal

Eylül 2017 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,


Eylül ayını ülkemizde Kurban bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü ile karşıladık. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın bayramını ve dünya barış gününü bir kez daha kutluyorum.

Yeni dönem için gerek TESMER gerekse İSMMMO Akademi eğitimleri için hazırlıklarımız tamamlandı ve planlamalarımız sürmektedir.

Bu dönem planladığımız bazı temel eğitim başlıklarımız şunlardır:

• Bağımsız Denetçilik Sınavlarına Hazırlık Eğitimi,
• Bilirkişilik Eğitimleri,
• Bağımsız Denetim Uzmanlığı Sertifika Programı,
• Finansal Raporlama (TFRS ve BOBİ FRS) Uzmanlığı Sertifika Programı,
• Stratejik Yönetim Muhasebesi Uzmanlığı Sertifika Programı.

Bu eğitim ve uzmanlık programlarının yanı sıra, aylık geniş katılımlı gündeme ilişkin seminerler, ilçe seminerleri de ayrıca devam edecektir ve İSMMMO Akademide meslektaşlarımızın sürekli gelişimine uygun kısa süreli seminerlerde mevcut olacaktır. Amacımız meslektaşlarımızın kendilerini ve mesleğimizi geliştirmelerine olanak sağlamaktır.

Çalışmalarımızın yanı sıra TÜRMOB genel kurulunda kabul edilen mesleğimiz için gerekli yönetmeliklerin de yayınlanmasını beklemekteyiz. Özellikle sürekli mesleki eğitim ile ilgili yönetmeliğimiz bizler için çok önemlidir. KGK tarafından Bağımsız Denetçiler İçin Sürekli Eğitim Tebliği taslak metni kamuoyu görüşüne açılmıştır. Bağımsız Denetçilerin Türk Ticaret Kanunu’na göre meslek mensubu olması şart olduğundan Sürekli eğitim ve gelişim konusunda da iki ayrı mevzuat uygulamada karmaşaya yol açabilecektir. Dolayısıyla kurumların, kamu çıkarları doğrultusunda bu konuda birlikte hareket etmesi yerinde olacaktır.

İSMMMO olarak, meslek mensuplarımıza ve stajyerlerimize başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.


Sevgi ve saygılarımla.

Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.