Kurumsal

Mayıs 2012 mesajı

Değerli meslektaşlarım;

Mayıs ayı yazın başlangıcıdır. Baharla açan çiçeklerin meyveye dönüşü, dalların yapraklara bezenmesi ve gökyüzünün parlak maviliği adeta insan ruhunun, yaşama yönelmesini destekler.

Takvimin getirdiği özel günler ise bu duyguyu perçinler. Tıpkı; coşkuyla kutladığımız emeğin bayramı 1 Mayıs gibi. Ya da bu ay kutlanan Hıdrellez gibi. Mayıs ayının ikinci pazarındaki Anneler Günü'nün önemi ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın değeri ise kuşkusuz bambaşkadır.

Mayıs biliyorsunuz ki; mesleki takvimimiz açısından da oldukça yoğun bir ay. KDV, muhtasar gibi zorunlu beyanlar bir yandan, geçici vergi ya da vergi levhaları da bu aya denk geldi. Mükellef Bilgileri Bildirim Formu'nun verilme zorunluluğunun getirilmesi gibi ek yükümlülükler ise iş yoğunluğunun başka bir cephesini oluşturuyor.

Ayrıca; meslek mensuplarımızın Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 227. Madde uyarınca 2011 Takvim Yılında Defterini tutmuş olduğu ve Yıllık Beyannamelerini imzaladıkları yani E-Beyanname şeklinde gönderdikleri mükelleflerin listesini 15 Mayıs 2012 tarihine kadar meslek mensuplarının bağlı oldukları vergi dairelerine vermeleri gerekiyor.

Söz konusu listenin süresi içinde verilmemesi halinde 213 Sayılı VUK Mükerrer 355. Maddesine göre 1.170,-TL Özel Usulsüzlük Cezası kesilecek. Cezalı duruma düşmemek için başvuruyu aksatmamak önemli.

Bu konuda; yani meslek mensuplarınca imzalanan beyannamelerin bildiriminin kaldırılması hakkında çatı örgütümüz TÜRMOB'a durumun iletildiği ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan talepte bulunulacağını da belirtmek isterim.

Değerli meslektaşım;

İşimiz belki yoğun ama tesellimiz "çok yakınlaşan tatil" olabilir.

Hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum…

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.