Kurumsal

Mayıs 2016 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun.

Güneşin sofrasına kurulup; sıcağından, ışığından daha uzun süre besleneceğimiz günler yaklaştı. Üstelik bu yıl, yaz biraz erken geldi. Yapraklar çiçeklerin yerini alan yemişleri örtmeye bile başladı. Ancak; yaşının baharında yitirdiğimiz ve hâlâ yitirmekte olduğumuz masum yurttaşlarımız, askerlerimiz güzel günleri göremeyecek. 2015 yılı silahlanmaya harcanan para 1,2 Trilyon Amerikan Dolarının biraz üstünde. Dünyadaki aç insan sayısı ise 900 milyon. Bu sayıya her yıl 75 milyon ekleniyor. Terör ve savaş ise belirli bölgelerde hiç durmuyor. Batıya yazıyı, yasayı, matematiği, tıpı, sanatı ve zanaatı öğreten Orta Doğu, bugün bir türlü kendi ayakları üstünde duramıyor. Dünyada açlığın ve savaşın bitmesi için gerekli para 30 Milyar Dolar olarak hesaplanıyor. Ama, savaşın ve terörün her kurşunu bir aileyi, bir ülkeyi yasa boğarken kurşun üreticisinin cebine kâr olarak geri dönüyor.

Ulu Önder Atatürk'ün "Yurtta barış dünyada barış" sözleriyle birlikte; savaşarak ülkeden attığı düşman komutan Venezilos ile savaş sonrası kurduğu ilişkileri yeni kuşaklara yine yine anlatmak gerekiyor. Barış bir erdemdir. İnsanın kendine olan saygısının gelişmişliği, karşısındaki insana geçtiği sürece büyüyerek kuşatır. Bu erdemi, bu onuru Atatürk kuşakları olarak bizler derinden yaşadık ve yaşamanın de mutluluğu içindeyiz.

En kutsal varlık insandır. Görüşü, inancı, düşüncesi ne olursa olsun. 26 yıllık İSMMMO ailesi içinde hiçbir kimse şu ya da bu nedenle öteki sayılmamış, dışlanmamış ya da görmezlikten gelinmemiştir. Bu tutum bile başlı başına, meslek çalışanlarımıza saygının temelde ve içimizde başlatıldığının bir göstergesi olmuştur. Toplum da bu izlenen yolda adım atmıştır. Bununla her zaman her yerde övünebiliriz.

Sevgili dostlar;
İSMMMO'nun değişmeyen en temel hedeflerinden birisi her zaman doğru, gerçekçi ve güzellikleri meslek mensuplarına yansıtmak olmuştur. Bundan kuşku duymak olanaklı değildir. Her gün daha da güzeli, her meslek mensubu için anlamlı ve anlaşılır olanı arayarak yeni yollar geliştirmiştir. Bu arayış, insana, meslek mensubuna, mesleğe saygıyı; herkesin bir biçimde yaptığı kolluklu kâtipliğe, mesleğin ve meslektaşlığın sınırlarının yasal olarak belirlenmesine, göğsümüzü kabartarak dile getirdiğimiz mali müşavirliğe, muhasebeciliğe dönüştürmüştür.

Sevgi, saygının olduğu yerde gelişir; sevgi, güven ve mutluluğu taşır içinde. Bu duyguları yaşatan siz meslek mensuplarına, yüklediğiniz sorumluluğu yerine getirmiş olmanın erinci içinde minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Durmadan büyüyen, güzele doğru evirilerek büyüyen bu ailenin bir üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum.

Öncelikle, bütün annelerimizin 8 Mayıs Pazar günü kutlayacağımız Anneler Gününü; ulusal kurtuluşun simgesi ve başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı; İşçi ve Emeğin Bayramı, Bahar Bayramınızı yürekten kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Yahya Arıkan
Başkan

 

 

 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.