Mayıs 2018 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Baharı derinden hissettiğimiz Mayıs ayının güneşli günlerinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüzü gönülden kutluyorum. Emeğin daha kıymetli olacağı yarınlar diliyorum. Bu güzel ve anlamlı günün başka amaçlarla gölge düşürülmeden, şenlik havasında kutlanmasını ve her yıl bu şenliğin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

İSMMMO olarak meslek mensuplarımızın sürekli gelişimi için çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde KGK’nın Sürekli Eğitim Tebliği’ne uyumlu eğitimlerimiz başlayacaktır. Bu konuda gerekli başvurularımızı yaptık. Aynı zamanda ilçelerimizde de eğitimlerimiz devam etmektedir. 8 Mayıs Salı akşamı İSMMMO Hizmet ve Kültür binasında “İşletme Sahipleri için İç Denetimin Sunduğu Fırsatlar” konulu etkinliğimize tüm meslektaşlarımızı davet etmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi mesleğimizin gündemine yine ‘af’ geldi. Mecliste görüşmeleri gerçekleşecek af kanununun açıklamalar ışığında yine oldukça kapsamlı olması beklenmektedir. Vergi afları, aflardan yararlananları ilgilendirmekte ama tüm emeği meslek mensuplarımız harcamaktadır. Bu süreçte eğitim, yayın ve etkinliklerimizle meslek mensuplarımızın yayında olmak için çalışmalarımıza başladık. Ancak bilinmesi gerekir ki; sıklıkla vergi affının çıkması, vatandaşın mali sisteme olan güvenini kırmakta, vergisini zamanında beyan edip ödeyen dürüst mükellefleri cezalandırmakta, iş dünyasında belirli süre sonra tekrar beklenti yaratmaktadır. Artık önümüzdeki süreçte yapısal sorunlarımıza yapısal çözümler getirerek af beklentisini ortadan kaldırmalıyız. Sağlıklı bir mali sistem kurmaya çalışmalıyız.

19 Mayıs 1919 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a ayak basarken aynı zamanda tarihin en şerefli mücadelesini de ateşlemiştir. Bu mücadele tarihimizde Kurtuluş Savaşı olarak yerini almış ve hepimiz için gurur kaynağı olmuştur. Bu mücadele sayesinde bugün bizler güzel ülkemizde yaşayabilmekteyiz. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile Anadolu’nun her tarafında mücadele uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

İSMMMO olarak, meslek mensuplarımıza ve stajyerlerimize başarılı ve mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.