Kurumsal

Mayıs 2023 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

2023 yılının baharı karşıladığımız Mayıs ayının hepinize sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Maltepe Meydanı’nda birçok meslektaşımızın katılımı ile kutladık. 1 Mayıs, hem emek hem de bizler gibi düşünsel yeteneklerini emeği ile birleştiren nadir meslekler için önemli bir gün. Bu günü, birlikte ve coşku ile kutluyor olmamız ve kutlama toplantılarına katılımın her geçen yıl artıyor olması bizleri sevindiriyor.

Mayıs ayında da eğitimlerimize hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere 8 Temmuz 2023 tarihinde Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından Bağımsız Denetçilik Sınavı yapılacak. Bu amaçla oluşturduğumuz ve 23 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek, toplam 72 saatlik; muhasebe standartları, denetim, finansal yönetim ve kurumsal yönetim ilkeleri başlıklarında oluşan “Bağımsız Denetçilik Sınavı Hazırlık Kursu”muzu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor ve bu programı tüm meslektaşlarımıza tavsiye ediyorum.

Mayıs ayında, “Bizden Haberler Dergimiz”in yeni sayısını da sizlerle buluşturuyoruz. Bu sayımızda; Benim 2023’üm Resim Sergisi’nden haberleri, 7440 S.K. kapsamında yeniden yapılandırma ve matrah artırımı konusunda düzenlenen panele ilişkin kapsamlı notları, İSMMMO’nun basın yansımalarını ve ayrıca ilçe temsilciliklerimizden haberleri bulabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi “Vergi Levhaları” 31 Mayıs 2023 tarihine kadar oluşturulmalıdır. Bu amaçla hazırladığımız ve vergi levhaları hazırlanırken dikkat edilmesi gereken tüm noktaları açıklayan metnimizi de sitemizde bulabilirsiniz.

Sayın Üyelerimiz,

14 Mayıs’ta önemli bir seçimle karşı karşıyayız. Bu tarihte Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri gerçekleştirilecek. Hepimiz, bağlı olduğumuz sandıklarda hür irademizle oylarımızı kullanacağız. Seçimler demokrasinin en önemli ve son kalesidir. Hiç kimsenin aklında soru işaretleri kalmayacağı bir seçim olması en büyük temennimizdir.

Mayıs, ilkbaharın yaza geçişteki son ayı. Bu ayın bir başka güzelliği de büyük önderimizin devrimci mücadelesine başladığı tarih olan 19 Mayıs’ı idrak edeceğimiz ay olması. Bu vesile ile, her türlü zorluğa karşı bitmek bilmeyen enerjisi ile mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyorum.


Mayıs ayının hepimize ve ülkemize iyilikler getirmesini diliyorum.

Erol Demirel
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.