Kurumsal

Ocak 2014 Mesajı

Değerli meslektaşlarım,

Yeni yılın ilk ayına merhaba dedik. Hepinize, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl diliyorum.

İnanıyorum 2014 yılı, mesleğimizde önemli dönüşümlerin yaşandığı bir dönem olacak. Resmi sitemiz ve İSMMMO Bizden Haberler’de de duyurduğumuz gibi, TÜRMOB Genel Kurulu’nda onaylanıp, 13 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan iki önemli karar, bu beklentimizin müjdecisi.

Bunların ilki, "Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımının Meslek Mensuplarınca Kullanılması Hakkında Mecburi Meslek Kararı"dır. İkincisi ise "Muhasebe, Denetim ve Danışmanlık İşletmeleri İçin Hizmet ve Kalite, Güvence İlke ve Esasları" adını taşıyor. Her iki karar da 2014 yılında ihtiyarı, 2015’te ise zorunlu olarak uygulanacak.

Bu kararlar özelinde önemli hazırlıklarımız olacak. Meslek mensuplarımızı bilgilendirme için çok sayıda toplantı gerçekleştirecek, özellikle ilçelerimizde gelişmeleri detaylı bir şekilde meslektaşlarımıza anlatacağız.

Bilindiği gibi bir başka girişimimiz de bağımlı çalışanlar için taban ücret belirleme konusunda oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mimar ve Mühendis Odaları Birliği arasında imzalanan, en az ücret sınırı konusundaki protokol örneğinin SMMM’ler için de uygulanması yönünde harekete geçtik. Ayrıca, sendika ve konfederasyonların denetlenmesi konusunda SMMM mensuplarını dışlayan karara karşı da Danıştay’a dava açtık. İnanıyorum burada da hukuk galip gelecek.

Bu arada Ocak ayı da hareketli geçecek. E-Devlet sürecinin başlaması ve hemen her alanda "e" işlem yapılması nedeniyle 9 Ocak 2014 saat 13.00-17.00 arasında "E devlet projesinin Müşterilerimize ve Muhasebe Mesleğine Etkileri ve Yeniden Yapılanma Süreci" başlığı altında bir seminer yapılacak. Toplantı, katılım gösteren meslek mensuplarına önemli katkılar sağlayacak.

Öte yandan, 2014 yılı ve devamıyla ilgili olarak, iş kolumuzda yeni fırsatlarla karşılaşacağımızı da vurgulamak isterim.  Muhasebecilik işi dışında, "Entegre raporlama, şirket değerlemesi, derecelendirme, iç denetim, adli muhasebe, strateji yönetimi, maliyet muhasebesi, yönetim muhasebesi, sorumluluk muhasebesi, sosyal muhasebe (çevre- karbon), finans matematiği" bunlardan bir kaçı. Yine, danışmanlık konusunda da "borçlanma danışmanlığı, bilirkişi, arabuluculuk, uzlaştırma ve tahkim" gibi iş fırsatları olacak.

Hem ülkemiz, hem de mesleğimiz adına, karamsarlıktan uzak, yeni umutların yeşereceği bir yıl diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.