08.07.2004 Gündem - Enflasyonun düzeltilmesi ertelendi

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, Maliye Bakanlığı' nın mükelleflerden 10 Ağustos'a kadar yapmalarını istediği mali tablolarda enflasyon düzeltmesinin yıl sonuna ertelenmesini istedi. Yahya Arıkan, yaptığı açıklamada, enflasyon muhasebesiyle ilgili kanunda hala anlaşılmayan hükümler bulunduğunu belirtti. İSMMMO Başkanı, üyelerinin uygulamaya ilişkin belirsizlikler nedeniyle, şikayette bulunduğunu belirterek, 31 Aralık 2003 tarihli bilançonun ve 2004 yılına ait mali tabloların, enflasyon düzeltmesinin 2004 hesap dönemi sonunda yapılmasını talep etti.