16 Mayıs 2001 DÜNYA - Prim borçlusuna teminat kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birikmiş SSK prim borçlarına getirdiği ödeme kolaylığında yaşanan zorluklar, işverenlerin şikayetleri sonucunda giderildi. İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) ve İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) tebliğin anlaşılmadığı ve teminat istenmesi konusunda zorluklar yaşandığına dair şikayetlerin artması ve başvuru süresinin giderek daralması üzerine, SSK, konuya açıklık getirdi. SSK Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, teminat gösteremeyen mükelleflerin de borcunu “taahhütnameö karşılığında taksitlendirme için teminat olarak gösterilebileceği kaydedildi. SSK borcunu takside bağlamak isteyen mükelleflerin 31 Mayıs tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor.