Medya Merkezi

18 Ocak 2003 / Dünya, Mükellefe Yeni Yükler Geliyor

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Arıkan, TBMM'den geçen Vergi Barışı Yasası'nın mükellefe çok daha ağır yükler getirdiğini ve hükümetin beklediği kaynağı sağlayacak nitelikte olmadığını söyledi. Arıkan, yasanın naylon fatura düzenleyen ve haksız durumda olan mükellef tarafından benimseneceğini ancak haklılığına yüzde yüz inanan mükellefin ihtilaflı dosyalarını bu yasaya dayandırarak çözeceğine inanmadığını belirtti. Arıkan, yasanın mükelleflere matrahın artırılması ve beraberinde ek yükler getirdiğini belirterek "Türkiye'de bunu kaldırabilecek mükellef olduğuna inanmıyorum" dedi.