Medya Merkezi

20 Mart 2002 GÖZCÜ - 200 milyar dolarlık öğüt

Kaynak sıkıntısına çözüm bulmak için IMF'nin kapısında dil döken yetkililere İSMMMO'dan akılcı bir öğüt geldi. İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, 2003 yılında başlayacak mali milatla birlikte geniş kapsamlı düzenlenecek bir beyaz sayfa operasyonunun, yurtdışı ve yastık altından ekonomiye 200 milyar dolar kaynak girişi sağlayacağını savundu.

Türk Lirası olarak 270 katrilyona denk gelen bu kaynağın Türkiye'nin önünü açacağını, yatırımların yeniden başlamasını sağlayacağını ve işsizliği azaltacağını söyleyen Arıkan, "Bu işten Türkiye kazançlı çıkacak" dedi.