Medya Merkezi

21 Ocak 2003 / Hürses, İSMMMO, Mesleki Yakınlaşma Harekatı Başlatıyor

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın 50 kişilik denetim ordusu 21 Ocak ile 7 Mart 2003 tarihleri arasında İstanbul'un tüm ilçelerindeki muhasebe bürolarını ziyaret edecek.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan bu ziyaretlerin meslek mensupları ile Oda arasındaki yakınlaşmayı sağlayacağını belirterek konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"İSMMMO kurulduğu günden bu yana meslek kuruluşlarının sesine kulak veren bir meslek odası olmuştur. Her yıl yüzlerce muhasebeci ve mali müşavir arkadaşımızı iş yerinde ziyaret ederek, çalışma koşullarını yakından izler, sorunlarını ve şikayetlerini dinleriz. Eğer çalışmalarında bizim uygun bulmadığımız yönler varsa bu konularda uyarılarda bulunuruz. Böylece bütün muhasebeci ve mali müşavirlerin meslek kuralları çerçevesinde çalışmaları amacımıza bir adım daha yaklaşmış oluyoruz.

2003 yılı ziyaretlerinin de 21 Ocak - 7 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 50 kişi ile Çatalca'dan Tuzla'ya kadar bütün ilçelerdeki meslek mensubu arkadaşlarımızın kapısını çalacağız.

Bu ziyaretlerden kurallara uygun olarak çalışan ve haksız rekabetten şikayet eden meslek mensubu arkadaşlarımız çok memnun oluyor. Çünkü az da olsa sahte evrakla ve yetkisiz çalışan muhasebeciler var. Bunlar, İSMMMO'nun yayınladıkları tebliğlere uymadıkları ve yükümlülükleri yerine getirmedikleri için, oda üyesi arkadaşlarımıza karşı haksız rekabet yaratıyor ve bundan yararlanıyorlar.

Ayrıca bilgileri yetersiz olduğu için muhasebe işlemlerini de çoğunlukla yanlış ve eksik yaparak mükelleflere büyük maddi manevi zararlar veriyorlar.

Kaçak ve yetkisiz çalışan kişileri bu ziyaretler sırasında ortaya çıkartıyor ve hemen haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz. Böylece mesleğimizdeki zararları unsurları ayıklayarak önümüzdeki dönemde tertemiz ve mükelleflere güven veren bir muhasebecilik mesleği ortaya çıkaracağımıza inanıyoruz".