6 Nisan 2002 CUMHURİYET - Fay değil önlemler tartışılsın.

Meslek odaları başkanları, İstanbul'un, dünyanın hem depreme en yakın, hem de depreme hazırlıksız bir metropolu olduğuna dikkat çektiler.

İSMMMO'nun düzenlediği "İstanbul ve Deprem Gerçeği" adlı panelde konuşan Cumhuriyet yazarı ve Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, dünyada depremi en umursamayan hükümet olduğunu ifade ederek, "Depreme karşı en çaresiz yerel yönetimler de depreme karşı en korkusuz halk da Türkiye'de. İnsanlar hala dere yataklarına ev kuruyor, binalarına ek kat çıkıyor, kaçak inşaat yapıyorlar" dedi.