Stajyerlere Özel

Staja Giriş Sınavını Kazanan Adayların İşlemleri

Değerli Stajyer Adayımız,

29 Haziran 2019 Tarihinde düzenlenen Staja Giriş Sınavını kazanan adaylardan, 1-10 Eylül 2019 itibariyle staj başlatmak isteyenlerin en geç 9 Eylül 2019 tarihine kadar girişlerinin yapılıp, staj evraklarının hazırlanması ve işyeri evraklarının 5 Ağustos 2019 - 20 Eylül 2019 tarihleri arasında Odamıza getirilmesi gerekmektedir. Lütfen son işe giriş tarihi olan 9 Eylül 2019 tarihi ile Odamıza getirilecek evrakların teslim tarihini karıştırmayınız. Sınavı kazanmış ve bir işyerinde çalışmıyorsanız sınav sonuçlarının ilanından itibaren 3 yıl içinde iş bulup staja başlamak zorundasınız. Sınavı kazanan adaylardan Eylül 2019 döneminde staj başlatmak isteyenlerin getirmeleri gereken işyeri evrakları ve matbu formlar aşağıdadır. Hangi grupta staja başlayacaksanız; işyeri evraklarınız ve matbu formlarınız aşağıdaki sıraya göre gelecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Staj Birimi

STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR İÇİN TIKLAYINIZ

EK EVRAK LİSTESİ

Staj dosyanızda bulunan ve aşağıda listesi yapılan matbu evrakların bir kısmı Odamızca, bir kısmı da meslek mensubu tarafından doldurulacaktır. Sınavı kazandıktan sonra, Odamızca "Bir Günlük Zorunlu Eğitim"e katıldınız. Odamız tarafından (Sınavı kazanan adaylar için) gönderilecek STAJA BAŞLAMA EVRAK LİSTESİ'ne göre veya bu sayfadaki listeye göre evraklarınızı harılamanız gerekmektedir.

DİKKAT: Eylül 2019 DÖNEMİNDE STAJ BAŞLATACAK ADAYLAR İŞYERİ EVRAKLARIYLA BİRLİKTE AŞAĞIDAKİ EVRAKLARI DA SUNACAKLARDIR.

1- RESMİ KURUM İBARELİ ADLI SİCİL BELGESİ,

2- VERGİ DAİRESİNDEN MÜKELLEFİYETİNİZ OLMADIĞINA DAİR YAZI,

3- SGK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ALINACAK DÖKÜMDE BAĞ-KUR VE EMEKLİ SANDIĞI KAYDINIZIN OLUP/OLMADIĞI YER ALACAKTIR,

(KAYDINIZ VARSA GEREKÇESİNİ BELİRTİR BELGE VEYA EVRAK SUNULACAKTIR.)

MATBU EVRAKLARDAN;

1- STAJYER TESPİT TUTANAĞI (Meslek Mensubu Kısmını Doldurunuz.)

2- SMMM STAJYER TAKİP FORMU (Oda tarafından doldurulacaktır, lütfen boş form olarak getiriniz.)

3- STAJ ONAY BELGESİ (İmzalı ve kaşeli olarak eksiksiz bütün adayların meslek mensupları tarafından dolduracak.)

4- TEK KİŞİ STAJ BELGESİ (Ticari işletmelerde (A.Ş., Ltd...) gözetim veya denetim altında staj yapan adayların firma yetkilileri ve meslek mensupları tarafından doldurulacak ve stajyer tarafından imzalanacaktır.)

5- STAJYER DEĞERLENDİRME FORMU (Stajın 1.yılı sonunda meslek mensubu tarafından doldurulacaktır, bu nedenle form sizde kalacaktır.)

6- STAJYER HAKKINDA BİLGİ ALINACAK KİŞİLER (2 kişiden biri meslek mensubu olmak zorundadır. Ancak staj onayını veren meslek mensubunun dışında biri olacaktır.) Her türlü bilgiye ve matbu evraklara www.ismmmo.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Matbu evrakların tamamı, sitemizde var. İndirip kullanabilirsiniz.